Monday, December 10, 2007

liFe wiThouT a cOmputer...

Glitter Words



adoi la... miggu ni masuk minggu kedua desktop aku rosak... adoi2 sedey giler. xleh nk tgk movie, anime, series... dah la first week ni free time, xder aper2 assignment nak wat. time ni la suppose aku nak enjoy... sedey2, miggu kedua ni dah stat dapat assignment dah. hmm... biler la com aku nak elok..

tanpa computer aku, ni la aktiviti2 yg aku wat sepjg dua minggu ni..

6.30 am - bgun sbyg subuh (aktiviti biasa la... btw, lewatnyer aku bgun subuh.. somebody, please nasihatkan aku..)

7.00 am - termenung, pikir aper yg aku nak wat lpas nih... (slalunyer aku dgr hotfm AM crew kat comp aku, belek video...). if xder bnda nak wat, sambung tido jap for 15min, walaupon kelas kol lapan (jangan tiru!)

7.30 am - terhegeh2 berebut toilet (biasa la ni..)

8.00 am till 1.00pm - attend to lectures (biasa la ni.. aku jarang balik bilik walaupun ada gap.. slalu lepak kat GPCL wat bnda2 mcm skrg nih..)

1.00 pm - beli makanan... makan kat bilik, menghadap masjid yg tersergam indah kat luar tingkap aku sambil termenung melihat butir2 nasik dan lauk yg aku makan... huh... sangat sedey...

1.30 pm till 2.00 pm - sbyg, wat bnda2 yg patut..

2.00 pm till 3.00 pm - termenung, menunggu kelas kol 3.30pm, sambil menghayati lagu2 kat hp aku yg aku dah muak nak dengar... lebih 10 kali dah aku dgr guna loudspeaker. aku rasa rumate aku pon dah bosan dgr (kuang x 3!!!). ni la 10 jer lagu yg ada dalam hp aku... (xikut ranking)

1- Ada Cinta - Acha & Irwansyah (most listened song)
2- Nothing In This World - Paris Hilton - Enjoy beb!
3- Beautiful Liar - Syakira & Beyonce - Aku dah hafal separuh lirik... best2!
4- Jgn Tinggal Daku + 1000 Million Smiles (LIVE @ Ikon) - Jac - menguji vokal aku!
5- Tak Bisa Memilihmu - 6th Sense - mula2 bosan gak ar..
6- Kau Muzik Di Hatiku - JAc & Vince - huh, power vokal dorg nih.. enjoy!
7- Home - Daughtry - Bosan sket2... part chorus jer best..
8- Teenagers - MCR - pening kepala dgr... tapi time tensen2, aku dgr jer
9- Tapi Bukan Aku - Kerispatih - Best2! xbosan
10- Ruang Rindu - Letto - Paling bosan

3.30 pm till 6.30 pm - cont kelas, pg gpcl kalo kelas abes awal. ye la, balik bilik bkn ada aper2 pn

7.00 pm till 8.00 pm - mandi manda, sbyg maghrib, baca quran sket...

8.00 pm till 8.30 pm - baca majalah HYPE yg aku beli banyak2 dulu. nasib baik ada, kalo x, bertambah bosan idup aku...

8.30 pm till 9.00 pm - sbgy isyak, makan2 sket....

9.00pm - 11.00pm - sambung balik baca HYPE... kengkadang tu bosan jugak... kalo2 bosan, aku gi la merempat kat blek member aku, tgk tv ker, sembang2 ker... hahaha! tu kalo muka xmalu la... kalo ada trening caklempong time nih, aku pg la... sajer menyibukkan diri

11.00 pm - tido!! huh?! awal giler?! terpaksa... dah xder aktiviti dah... slalu aku stay up sampai kol 1.00 am tau.

ok la... tu jer serba siket aku nyer aktiviti time comp rosak ni... macam hikayat hidup seorg loser kan? hahaha!

silalah bagi komen or nasihat anda... jgn baca jer! ok, tata! wassalam!

4 comments:

azzahimjafari84 said...

Wei....Sedih giler riwayat hidup ko..... Xpe2...tuhan nak uji ko kot...

Anonymous said...

weh..ni first time aku view blog ko..
fyi, aku kijer part time kat cc skang ni..lawa gak blog ko ni ek, jeles aku..ajar la aku nak decor2 blog macam ko ni..slain drpd blog cikai kat friendster tuh, aku ader lg satu private blog,so aku ingt nak ler melawokan blog aku tuh..
lagi satu,kalo ko ader game sims tolong bg kat aku bleh tak? aku tingin la nak main..org kate game tu besh..so aku nak try ler..

Anonymous said...

weh..ni first time aku view blog ko..
fyi, aku kijer part time kat cc skang ni..lawa gak blog ko ni ek, jeles aku..ajar la aku nak decor2 blog macam ko ni..slain drpd blog cikai kat friendster tuh, aku ader lg satu private blog,so aku ingt nak ler melawokan blog aku tuh..
lagi satu,kalo ko ader game sims tolong bg kat aku bleh tak? aku tingin la nak main..org kate game tu besh..so aku nak try ler..

Anonymous said...

weh..ni first time aku view blog ko..
fyi, aku kijer part time kat cc skang ni..lawa gak blog ko ni ek, jeles aku..ajar la aku nak decor2 blog macam ko ni..slain drpd blog cikai kat friendster tuh, aku ader lg satu private blog,so aku ingt nak ler melawokan blog aku tuh..
lagi satu,kalo ko ader game sims tolong bg kat aku bleh tak? aku tingin la nak main..org kate game tu besh..so aku nak try ler.. - mastura