Monday, January 21, 2008

IPAC 2008

Hmm aper nak comment pasal IPAC ni ek? xder aper sbnarnya. ni la summary dari aku

(P/S Jgan baca kalo xnak tersentap!) :-


opening nasyid agak kool sbb aku terkejut yg kumpulan nasyid tu kump lain. Bgus ar gak. Dah bosan dgn grup yg lama tu. hahaha!

Sepanjang performance tu, aku dapati bahawasanyer (cheh..) orkestra/minus one tu terlalu kuat, sampai terovershadow grup2 yg len macam angklung, gamelan ngan caklempong. koir langsung xdgr. kesian dorg penat2 practis. len kali suruh orkestra tu men slow sket yer... bila2 la.

tarian acheh tu lama siot! bosan gak ar (bagi aku la..). org len mcm enjoy jer tarian tu, tapi aku dah penah tgk dorg dulu, time KAEDFEST. so, bila kali kedua tgk macm dah xenjoy dah. rasa bosan plak... This is just opinion ok?! kalo nak terasa2 pg balik kampung. hahaha!

syair dia, ya Ammmpun!! bosan tahap cipan. maybe sbb yg bersyair tu laki kot, sbb tu jadi bosan sket. bagi aku la, takpayah la nak wat lenggok2 mcm ponpuan tu... hahaha! dah la lama giler... yg kelakarnya, audience siap bagi tepuk suruh dia cepat abes. kuang x3!!!

last skali, lagu finale tu memang best, sbb baru terserlah sket grup2 cultural tu! gempak gak ar! puji2 sket.

Overall, best showmanship aku bagi kat nasyid sbb dorg kool! hahaha!


dah ar.. ni la sket gambar yg aku amek time ari tu. hahaha! tak nampak aper2. =) weh, Sponsor la henset baru....










2 comments:

MASJURNAL said...

aku dok kat atas..best gak la pemandangan..mungkin telinga ko tak berapa berfungsi dengan baik coz ko dok kat bawah..aku dengar dari atas tu hebat jer..nak2 plak part gamelan n angklung and caklempong..ader la gak buyik keting-tong-tong tingkah...cuma sedih la coz dak kita ciput jer..rappers nasyid tuh tak dengar ulas-butir pun aper dia membebel..yang aku tau dia ader sebut "UIA!"..mingkin salah rovaz punya mic..

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]