Thursday, September 4, 2008

Merdeka Celebration @ Dataran Merdeka

Huyo, lama giler aku xpost kat blog ni. Bukan aper, busy la... Midterm, assignment, project, bla... bla... Plus sikit malas. Hahaha!

Nah, kali ni aku kasi pic time Merdeka ari tuh. Aku ni punya bosan nak mampus sampai gi tgk Merdeka Celebration LIVE kat Dataran Merdeka.

Org ramai dah ada kat ctu seawal 7 pagi lagi. Giler semangat dorg nih. Hmm, tgk la gambar kat bawah nih. Malas nak citer pjg2.
...
...
...



Ni gambar rakyat2 Malaysia yg bersemangat dtg tgk Parade seawal 7 pagi beb. Dah siap cop tempat lagi tu..





Pukul 8 pagi. Org dah ramai. Tempat aku dah kena rampas. Hampeh tol. terpaksa diri kat belakang. Hoho!


Polis2 yg usher Sultan


Lintasan helikopter bagai2.



Kereta2 mewah yg akan bawak tokoh2 negara. E.g. Sheikh Muzaffar, Misbon Sidek, bla... bla...




Org still ramai lagi.. Walaupon dah pukul 9


Reformasi! Eh2, bdak2 yg nak perform jap agi.




Ramai xterhingga sehingga buat aku nak blah dari ctu.



Lastly, aku pon blah sebab crowded sgt. Lagipon xnampak aper2 dah. Bek aku tgk tv kat umah jer.

Moral of the story: Nak tgk parade, gi awal2, cop tempat. Lepas cop tempat, jgn gi mana2. Nanti tmpat kena rampas. Hoho!

K ar,

Roger & ouT!!

8 comments:

♥ NANA ♥ said...

rajinnye la kamu g sane
semangat tu yang kte mau!!

tp...baru tau ke....jgn pegi mrayau ke tmpt len ble dh cop tmpt tu esp. tmpt yg mmg akn ade rmai org dtg pastu :D (mlainkn ade kwn2 jagekn)

neway, salam Ramadhan Kareem ya aziz ^_^

szakif said...

aku kan, da lame teirngin nak pergi tmpat2 yang ade perarakan besar2ran macam ni, tapi sampai ke sudah tak pergi2 lagi walhal umur da nak 23 tahun. boleh je bawa diri sendiri g tgk, tapi entah. ade je yang membuatkan aku tak pergi tgk. hu~

best sangat ke tengok live aziz?

szakif said...

owh btw thanks for being my follower. huhu~

Emiratez said...

Pegi x ajak aku pn..

aaziz said...

@ nana - Haha! Sajer bosan2. Pg la sana jap. Actually, xberniat pon nak gi sana. Pasal tmpat tu, actually, saya gi beli makanan. Ingatkan dekat jer. Rupa2nyer jauh. Perjalanan yg jauh tu telah menyebabkan tempat saya diambil org. Hahaha!

aaziz said...

@ szakif - Xbest sgt. Sbb crowded la. Tapi dgr bunyi best. Cumer kena berdiri la kalo xnampak.

aaziz said...

@ emiratez - Aku dr umah la. Kalo dari uia aku dah ajak ko. Huhu!

♥ NANA ♥ said...

sungguh kasihan kamu aziz..tp sonok jgk la kan....rsaenye malam lg meriah

akk penah g malam, one of the participants, jd 'pagar' utk tun mahathir ms tu. siap cabut dr barisan pastu, g stage, nampak CT nhaliza... xbleh blah, kena berasak ngan mamat indon kt tepi stage tu. seb bek x kena halau oleh crew pentas ngehehe~