Wednesday, January 21, 2009

Laju nyer!

Yesterday, after class, at 3.30pm, I went to GPCL E0, to surf the internet. When I was there, there was actually some internet problem. In fact, yesterday, I think the whole campus got problem with internet. Maybe because of the server or the firewall settings. However, that is not the story that I want to share here.

Although ada internet prob, tapi aku try refresh page aku byk2 kali. Pastu, alhamdulillah leh go online. Aku pon aper lagi, download la. Korg nak tau download pny transfer rate smlm leh cecah brp? Sila rujuk di bawah. Click picture to enlarge.



Huyo! Sampai 3.0++ MB tuh! Gila ar laju (laju la sbb download rate dalam UIA ni slalunyer slow - less than 200kb). Best2! mybe sbb ramai bdak2 uia give up guna tenet time tu. So, bila x ramai, mmg la laju giler. Masyuk la donlod smlm.

So, pengajarannyer di sini, kalo first try tuh got error, jgn give up dulu. Try and try and try, then, puff! 3.0++M B. Muahahaha!

K ar, berikut adalah hasil yg aku dapat smlm dalam less than one hour:



K ar. Tata!

3 comments:

myadlan said...

gila la.. ko memang antu download kat lab rupanya.. hehe

aaziz said...

@ myadlan - Takder la smpai tahap antu. Ada la sket2. Kadang2 pas aku donlod tuh, aku tinggal jer. Then, bila abes kelas, aku gi lab balik, pegi pungut hasil2 donlod. Huhu!

materials said...

hanguo30
hancheng
shouer40
eluosi50
mosike