Sunday, January 11, 2009

U Mobile @ Time Square & Sogo's 15th Anniversary Sale

Went to Time Square yesterday, to pay my U Mobile's bill. Bila2 sampai kat U Mobile tuh, pny la ramai org. Hmm, tgk la pic kat bawah tuh:



Then, dalam 10 minit aku dah lama tunggu, baru perasan ada mesin ambik no tuh. Hampeh tol.



Xpenah-penah ramai org kat U Mobile tuh. Sblum nih pon mana ada mesin nombor tuh (aper kita panggil mesin nih?). Kepelikkan situasi tersebut telah memaksa aku untuk bertanya kepada Pak Guard yg ada kat ctu,

"Naper ramai org kat U Mobile ni?"
"Org ramai nak terminate card rasaya", jawab Pak Guard tu dgn selamba.

Org nak terminate card? Hmm, x lama la U Mobile nih. Sigh! Bagus gak kalo x lama, leh tamat contract (sbb aku ada setahun setgh lagi contract ngan dorg utk tenet U Mobile).

Then, after bayar, gi jalan2 kat Time Square tuh. Gi tgk dia pny stage utk Chinese New Year. Sgt cantik. Lagi2 bila kena ngan aku yg suka ngan warna merah nih.





Then, jalan pny jalan, cari sale. Xder sgt pon. Masuk Metrojaya jap. Tgk aper2 yg patut. perfume ker, Shirt ker, x byk choice. Then terpikir, alang2 dah kuar nih, bek gi Sogo jer terus. PAstu, naik Monorail, turun kat Medan Taunku. Jalan kaki sket gi Sogo.

Sampai2 Sogo tuh, tgk org pny ramai. Crowded giler. Aku pon cam pelik la. Apsal crowded sampai kat luar? Rupa2nya ada Sogo's 15th Anniversary Sale. 9th and 10th Jan. 2 hari jer. Hmm, aku aper la lagi, ambik peluang la. Memng nak carik shirt ngan jean baru.

Tapi kalo nak masuk kena ada Sogo Card. Hmm, aku xder Sogo card. So, wat la kejap kat luar tuh. Rm 12 and bleh gn for two years. Kalo jd member leh dpt extra 3% - 5% extra discount. Kira kalo sale 50%, aku leh dpt up to 55% la. Untung gak sbb aku mmg suka beli2 baju kat Sogo. Branded and at affordable price. Choices pon bleh tahan gak.

Nak masuk tuh, kena ikut laluan. Siapa da sign lagi..


Sogo yg sgt2 crowded. Most wanted sale item of the day: Toto yg 80% dicount. Rm 400 to just RM 78. Makcik2 seronok la membeli. Mmg ramai nak mampus la makcik2 yg beli. Sampai cam dah jd pasar malam kat Sogo ari tuh. Org menjerit sana sini. Ada yg hilang anak mcm yg kita tgk selalu dalam Shin Chan tuh.

Pic kat bawah nih, sumer pasal mattress tuh. Ada happy hour la bagai. Sorg amoi tu siap borg lagi. Satu troli tuh!





Kat bwah ni, antara aper yg aku beli ari tuh:

Shirt. Diesel. 70% Discoint. RM 20.97


Long sleave shirt. Bontton. 50% Discount. RM 17.97


Regular cut Denim. Diesel. 70% Discount. RM 54.95


Sweater. B.U.M. 70% Discount. RM 30 jer!


Memng puas ati la. Tgh2 shopping tu, teringat kat geng Amir, Abu ngan Topoi yg gi Youth '09 kat PWTC. Aku pn bg ar tau dorg yg kat Sogo ada sale. Then dorg pinjam card aku. Amir dpt bli jaket Jeep with 70% discount RM 200 jd RM 60. Abu pon bli jaket Jeep gak. Untung kan?

Alhamdulillah. Membeli ngan cermat.


K ar. Malas dah

8 comments:

teyha! said...

kena ajak aziz p shopping sogo la macam ni. hihi.

Szakif said...

benci tau KL sale murah2. benci! :P

tak bagus ke U mobile aziz? kesian ko.

aaziz said...

@ teyha - Ala, kalo ko nak pinjam Sogo card aku pon bleh jer. Nak x? This coming Chinese New Year ada sale lagi kot. Muahahahaha!

aaziz said...

@ Szakif - Zaki, jgn la bersedey. Kat Kuantan bkan ada Kuantan Mega Mall ker? Mega lagi tuh. BTW, Chinese New Year ni ko balik la KL jap. Gi shopping.

U Mobile aku xder prob. Cuma aku xske contract 2 tahun tu. Mcm lama sgt. Pastu dia ada 5G jer data transfer permonth. Sket sgt. Tp aku bulan Dec lpas dah lebey 5G. Tp nak tgk bill, samada dia charge ker x. Huhu!

CikSelampit said...

akupun g Times Square gak sabtu lepas. Shoping sakan juga.

dari kedai All RM35 sampai la kedai All RM 10..

I bought 5 dress for less than RM100..Gasak!

aaziz said...

@ cikselampit - X jumpa pon kedai murah2 kat Time Square? Level brp? BTW, ari tu aku blanja less than RM 150 la. Jimat gak. Huhu!

teyha! said...

aziz: huish mesti nak. hehe. kau bia betik tak penah jumpa kedai murah kat times square? haha. aku hari tu beli dress panjang 36rgt je! or maybe la, kedai baju laki tak sebanyak kedai dress. hehe.

sticker said...

jibabuwei
banama36
alianqiu44
dibai222
yilake77