Tuesday, March 31, 2009

Dr. Yumi Berpindah Rumah

Hush, akhirnya, kesampaian gak aku untuk mengupdate pasal Dr Yumi nih. Bukan aper, busy + malas sket lately. Ar nih baru jer selesai antar sumer marked assignments + quizzes, tp malangnyer... hmmm, nanti la aku citer kat blog aku lagi satu.

Skrg, sambung balik pasal Dr. Yumi. Mmg dah nak update, tp smlm, assignment yg Dr Yumi bg pon x siap lagi, takkan aku nak gatal2 pg update blog pasal dia kan. X feeling la. Nak update blog, teringat kat assignment yg tak wat lg. Tp smlm, Alhamdulillah la siap buat. Although aku wat lambat, tp aku sangat2 berpuas hati ngan assignment aku tuh. Tak tau la Dr Yumi nak bg berapa, tp yg penting, aku puas hati sbb aku mmg bersemangat wat assignment tuh smlm. Assignment tersebut selamat dihantar pleh Rahim (yg jugak baru nak antar assignment) pada pukul 8 pg td. Selamat Dr Yumi tak datang lagi. Muahahahahaha!

Melalut la pulak. Okeh, concentrate kat citer Dr Yumi berpindah rumah. Sbnarnyer, Dr Yumi mtk tolong budak2 laki tolong dia ari Jumaat lepas, untuk angkat2 barang2 aper yg patut. Anda akan lihat barang2 tersebut dalam figures di bawah. Tp, yg boleh commit ari tuh, 4 org jer. Aku, Zahid, Amir ngan Rahim. Aper2 pon, timer kasih byk2 kat korg sbb sanggup luangkan masa ari tuh.

Sbnrnyer, ari tuh, Amir nak balik umah, sok nyer ada exam KPLI, tp dia sanggup gak datang tolong, walaupon ari tuh dia terpaksa balik awal. Zahid ngan Rahim plak terpaksa berkorban utk x masuk lab petang tuh. Thanks korg. Terharu. Hahaha!

Kitorg bertolak dari UIA dalam kol 3.15 ptg. Sampai Sri Gombak 5 minit kemudian. Sbnrnyer time tuh aku tersesat jalan. Termiss flyover ke Sri Gombak. Haha! Terpaksa wat U-Turn. Then, terpisah ngan Rahim ngan Amir yg naik moto. Tgk2 dorg actually dah tunggu kat masjid yg kat tasik (seperti yg didescribekan oleh Dr Yumi kat kelas), although sbnrnyer kitorg janji nak jumpa kat Maybank. Ces sungguh. Then aku yg tak tau area Sri Gombak tuh, terpaksa mencari masjid tuh. Alhamdulillah jumpa masjid tuh, selepas main teka-teki. Hahaha! Suami Dr Yumi yg call sebelum nih pon dah ada kat situ.

Then, kitorg ikut la dia ke rumah abg Dr Yumi. Kat are Taman Bukit Permata. Bila dah sampai, baru aku perasan yg aku penah ke situ sebelum nih. Sorg lecturer UIA yg aku kenal tinggal kat situ.

Alhamdulillah, walaupon sesat, kitorg sampai on time, sbb lori pon x sampai lg. Yeah~ Punya la tunggu lori tuh, dah Asar pon x sampai2 lagi. Kitorg sbyg dulu la.



Dekat kol 5, lori tuh x sampai2 lagi. Suami Dr Yumi dah panas. Dia cuba call org tuh several times. Janji kol 3 stgh, tp kol 5 pon x sampai lagi. Loser tol. Aku ngan Zahid keluar umah, takut berlaku drama x diingini plak. Ni la pandangan kawasan rumah abg Dr Yumi:


Ada playground depan umah. Aku ngan Zahid pn pegi la mengvandelismekan playground tuh sementara Rahim ngan Amir, dok kat dalam umah. Kat bawah ni plah, gambar umah abg Dr Yumi. Actually, nih pon rumah sewa gak.



Tp, setelah menanti ngan sabar, lori 3 tan pon sampai. Kitorg pon start load barg2 ke dalam lori.

Sebenarnyer, sumer bermula ngan dua beg AF nih, kata Dr yumi ngan suaminyer.



Then, sepanjang 4 tahun di Dublin, beg tersebut telah beranak-pinak ke ini:





Banyak tuh weh. Kat gambar nih nampak siket jer. Hahahaha! Antara barang2 penting yg x boleh ditinggalkan:

Mainan anak Dr Yumi. Kang ada yg mengamuk sbb mainan hilang.



TV palsma 42 inch. Ni kalo hilang, Dr Yumi yg mengamuk. Hahahahaha!



Lepas abis kemas, begini la rupa rumah tersebut. Kembali kosong. Kalo x, penuh ngan kotak2. Rimas




Last kali, aku, Rahim ngan Zahid ikut husband Dr Yumi utk unload balik barang tuh ke rumah baru dorg. Amir terpaksa balik dulu sbb nak balik Johor. Mmg penat la time tuh, sampai gambar pon lupa nak ambik. Barg2 selamat diunload pada jam hampir 6 petang.

Last sekali, kitorg telah dijemput menjamu selera dgn mee goreng yg dimasak sendiri oleh Dr Yumi. Sedap~ Siap tapau lagi. Hahahaha! Tak malu tol aku. Pastu, Dr Yumi telah memperkenalkan kitorg care air teh diminum di Dublin. Teh susu dorg actually teh + Susu kotak Dutchlady. Agak tawar sket la. Tp Zahid kata ada rasa lemak2. Celah mana lemak2 pon aku tak tau. Hahaha!



K ar. Malas dah. Aku rasa agak panjang gak ar post kali nih. Ambik korg. Nak sangat aku update. Hahahaha!

Trivia:
  • Dr Yumi squatting kat umah abg dia dah dekat 6 minggu.
  • Barang paling ringan yg nak dinagkut time tuh ialah mainan anak Dr Yumi manakala yg paling berat + mecabar kekuatan fizikal ialah meja makan seramik. Berat wo. Dah la fragile. Takut jatuh pecah jer.
  • Rumah yg didiami oleh abg Dr Yumi tuh sndiri actually ialah rumah yg disewakan oleh salah seorg lec di UIA, kenalan abg Dr Yumi.
  • Dr Yumi ngan husband dia actually dah beli umah kat pinggiran Bukit Permata. Tp x siap lagi. So, dorg terpaksa dok umah sewa sementara siap
  • Rumah sewa Dr Yumi terletak kurg dari 2 km dr umah abg dia. Kat area2 Sri Gombak gak.
  • Harga sewa rumah baru Dr Yumi ialah RM 720. Agak murah kan untuk rumah teres dua tingkat.
  • Huruf di plat kereta Dr Yumi ialah 'RE'. Itu bukan bermaksud kereta itu diimport dari Ireland. Sebenarnyer, kereta itu didaftarkan di Perlis. Plat kereta yg didaftarkan di Perlis bermula ngan huruf 'R'.
  • Last but not least, topi fisherman Rahim tertinggal kat umah Dr Yumi. Hahahaha! Ni pon nak bg tau.
P/s - Lupa plak nak mention, thanks kat Epa, Umi ngan budak2 pompuan yg lain, yg berniat nak tolong kitorg hari tuh. Kejer2 dapat berjalan ngan lancar. Aper2 pon, aku rasa Dr Yumi appreciate niat korg tuh. maybe dia akan perlukan korg untuk unpack barang mcm baju2 dia nanti kot. Hahahaha! Bagus2!

12 comments:

PrincessLiJo said...

huhuu~ ptg tu aku pun dh m'skipkan diri dari lab kononnye nak g follow korang..but since ko ckp keje dh setel, maka kitorg melencong jln2 cari mkn n bersoping kat jj kepong..ngee

weyh..sume brg2 tu yg die angkut balik dari ireland ke?

nirzanputra said...

Aziz...ko mmg describe habis2an apa yg jadi aritu kan... Aku dtg bilik Dr. Yumi nak htr assg tu, pastu dia bg topi Rahim, suruh bg balik kat Rahim...
Ko tau apa dia cakap?
"Nanti Rahim xde topi plak nak memancing"...hahahahhaa

a'dill_ahmad said...

weh, sbnrnye kita taula cmner nk p umah dr.yumi tue...mmg tempat permainan kita...hahahha...tak ikut fly over tu pn takper....ader jln short cut... tp kt situ cm best la...bukit bukau.... masjid tue pown slalu p terawih kt situ bulan pose hr tue....tp tak ingt la plak nama masjid tu....kuang2....

Ir A.Aziz said...

@ PrincessLiJo - Tu la korg lambat. Kalo x leh ikut skali. Tp takkan korg nak angkut kotak2 tuh sumer. Berat wo.

Aah, barg tuh sumer dia post dati Ireland

Ir A.Aziz said...

@ nirzanputra - Hush, sebenarnyer aku nak citer sket jer, tiba2 terpanjang.

Oh, Rahim dah citer dah pasal topi tu. Hahahaha!

Ir A.Aziz said...

@ a'dill_ahmad - Oh, kawasan rumah ko ker? Aah, cantik la kat situ. Still boleh nampak bukit2 ngan hutan sumer. Cumer satu jer, jalan kat situ sumer serong. Nak naik basikal penat la. Hahaha!

a'dill_ahmad said...

ehm, bukan rumah sendirik, rumah makcik... ahah, mmg serong pown... nek bus tatot gaklah...sapa suh nek basikal, sng2 jln kaki jer... byklah lemak yg akan terhakis....hahhahah

Dibut said...

Wah, seronoknya ko dapat tapau mee Dr. Yumi..Hahaha...Mesti kenyang kan???Haha..

Anonymous said...

ajis..bestny korg dpt tlg dr.yumi...tmbh2 lg ble dpt tapau mknan kn...hehe...ala..nk gak rse mee gorg dr.yumi...psl brg2 dr.yumi yg berat tu..kt xjaminla leh angkat sensorg tp berat cemane pun sesuatu brg tu klu dh wat beramai-ramai bkn keje jd lbh mudah ke?
-epa(",)-

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

王菲Fay said...

cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

鐵板豆腐Fay said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區