Wednesday, May 13, 2009

Benda2 merapu time kecik2

Dah lama aku nak update blog kat umah nih, tp kemalasan sket sbb meja computer x beli lagi, so macam x ergonomik sket nak menaip. Aper2 pon, aku gagahkan diri untuk menaip untuk korg.

Ni nak citer nih, ari Isnin lepas, aku, Fiza, Syuk ngan Abu gi kuar. Fiza nak gi setelkan dia punya police report and then, kitorg gi cari makan. Mula2 gi kat Sri Gombak, tp restoran yg kitorg nak gi makan tu tutup. Then, lepas discuss punya discuss, Syuk mencadangkan gi makan kat Taman Melawati. Ingatkan nak makan kat retoran yg grand2, repa2nyer makan kat warung jer. Ape2 hal, setel bab makan.

Sambil2 makan tuh, kitorg ternampak satu kedai nih, dia pemborong makanan ringan. Lepas makan jer, aku suggest kat dorg, ajak gi ke kedai tuh, nak beli biskut timbang. Lama weh x makan biskut timbang.

Sampai jer kedai tuh, kitorg amazed by makanan2 + mainan merapu yg ada dalam kedai tuh. Byk weh. Pastu byk brg2 yg kita selalu beli time kecik2 dulu, dari mainan 'tikam2' sampai la ke asam dalam peket yg dia jual doposen satu tuh. Nostalgic betol. Teringat kat zaman muda2 dulu. Aper2 pon, tgk la pic kat bwh nih ek.











9 comments:

eMiRaTeZ said...

Haha.. Aku slalu teman salina gi kedai tu beli jajan..

Ir A.Aziz said...

@ Emiratez - Oh, pg x bg tau kitorg pn. Hahaha! Per jer yg ko beli?

chazzie said...

aku tau tempat tu! pernah pegi ngan wahida and we spent RM50 beli macam2...hahahaha.. rasa cam kat kedai yg dlm heri potter plak..hahaha

Ir A.Aziz said...

@ chazzie - Oh, ko pn tau. Macam kitorg jer baru tau kedai tuh. Hahaha! Rm50? Per yg ko beli? Giler byk.

xiao chun said...

pergghhh... asal aku p0n taktaw ade kedai best cenggini.. dulu aku selalu men tikam. pastu kene balun dek abah aku. sbb det blanje sek abeh kat tikam. hek3..

Dibut said...

Wa, mmg nostalgic btolle..Aku dulu suke mkn biskut Tora Aman, asam yg 20 sen, & biskut kacang timbang..Best2..haha..

Ir A.Aziz said...

@ xiou chun - Budak pompuan pn main tikam2 ker? Aper nak jadi nih? Hahaha!

Ir A.Aziz said...

@ Dibut - Aku pn slalu beli adam doposen tu time balik kampung. Pastuh beli mainan dalam kotak yg singgit satu tu. Tikam2 pon beli, tp beli yg dalam peket doposen satu yg ada kopok x best tuh.

Sugarbuzz said...

Salam..bole tau x kedai ni kt mane?