Saturday, May 9, 2009

Citer Basi - Biocareer

Biocareer nih dah lama abes, tp still, sbb aku dah tangkap gambar penat2, so aku nak post gak. Ari tuh aku gi Biocareer tuh ngan Rahim, Fariq ngan Akbar. Fariq ngan Akbar sajer2 jer nak pg, mana la tau ada job untuk bukan budak Biotech. Tp sian kat dorg, sampai kat sana jer, mmg 90% job yg offer untuk budak Biotech. X sampai sejam dorg kat ctu, dorg dah nak balik dah. So, tinggal aku ngan Rahim jer kat ctu.
...
Sambil2 kitorg mencari kejer, drop resume bagia, tiba2 jumpa ngan budak2 Biotech yg len mcm Husaini, Kak Husna ngan kengkawan dia, budak2 laki senior yg len... etc.. etc...
Puas hati gak ar sbb leh drop byk resume drpd Jobstreet punya career fair dulu. Best2! Tapi kejernyer tak tau la dapt ker tak, sbb sampai sekarg xder aper2 jawapan lagi daripada mana company. Aper2 pon, tnggu jer la.
...
Ni aku nak bg tau budak2 biotech yg len nih. korg gi website nih, http://www.biotalent.com.my/, pastu regis la. Kat Biotelent nih, korg leh upload resume ko, regis macam aper yg korg wat kat Jobstreet, cuma kat Biotalent nih, dia fokus kat Budak2 biotech. Kat cni gak, korg leh download form untuk BeST Programme. BeST programme nih programme mencari kejer untuk budak2 biotech. Bagus weh. Dia akan bayar korg Rm1000 sebulan. Program ni consists of 3 bulan kelas and 3 bulan practical. Tp bila nak apply, korg kena wat 1 page essay. Ala, wat jer. X susah. More info about BeST programme, read here.
....




...
Lepas kitorg gi Biocareer tuh, kitorg gi sbyg jap, pastu ker pameran Harta Intelek kat dewan lagi satu kat KLCC tuh gak. Best gak ar. Tp kitorg terperangkap ngan sorg dua salesman nih. Ya Ampun, dorg expalin panjang nak mampus. Kiotorg bukan nak dgr pon, dorg dok explain. So, kitorg pura2 la interested. Ada la dalam setengah jam gak dgr dia membebel. Sorg tuh dari Hai-O Marketing. Dia nih yg paling bosan. Mmg nak lari dari dia, tp tak mampu. Lepas cakap "Ok la, terima kasih ek", dia sambung bebel lagi. Aku ngan Rahim pastu mmg lari terus dari booth Hai-O tuh. Mmg tak lalu lagi kat ctu.
...

...
Dah ar. Malas nak menaip. Aku merapu jer pon kat blog nih. Ntah aper2 ntah.

2 comments:

Miss Syazana said...

hola aziz~~ hehe..yeap..BeST prog sgt best n sgt bole improve diri masing2...so ape lg..join le ramai2..hoyeah~~

Ir A.Aziz said...

@ Miss Syazana - Aku nak join ar. Hujung minggu nih nanti aku karang essay. Huhu~