Monday, May 18, 2009

Kerja Gila~

Hmm, Karnival Kerjaya MOHE? It was chaotic! Giler ramai org. Rasa macam perhimpunan BERSIH/HINDRAF. Ramai giler manusia menganggur kat Malaysia nih?

Ari Sabtu lepas, aku gi ngan Fiza. Sori ar Fiza sbb aku lambat bersiap. Aper2 pon, mmg ramai ar time tuh. Fiza siap kena beratur lagi nak masuk. Tgk ar gambar kat bawah. Aku x payah beratur sbb aku kebetulan masuk ikut jalan alternatif, so org x ramai. Hahaha!






Hectic2. Mmg banyak companies yg offer kerja, tp yg offer untuk specific budak2 biotech macam kitorg, x banyak. Sedey. Aper2 hal, kitorg drop jer resume kat mana bersesuaian. Harap2, ada la satu dua company yg pndang, InsyaAllah.

Selain daripada offer kerja, byk gak booth yg offer training mcm BiotechCorp ngan GEMS. Kitorg regis jer yg GEMS tuh, pastu interview berkumpulan. Agak menarik gak ar interview tuh. Harap2 dapat yg GEMS tuh, tp kena tunggu result penuh. More info about GEMS, google jer. BiotechCorp punya trainig best gak, tp borg dia x isi2 lagi. Hahaha! Kena wat essay, xder idea lg.


Habis jer pusing2, kitorg gi The Mall. Makan + Sembahyang. Pastu jumpa kawan2 Fiza, budak2 angklung, Azwa, Faza ngan Faezah. Aku pon baru tau kat LG The Mall pon ada Food Court. Ok gak ar makan kat ctu, berpatutan, tp air agak mahal.




Pastu, Fiza n the gang balik umah. Since jalan menghala ke rumah aku mmg menghadap ker dewan karnival kerjaya tuh, aku pon pikir, alang2 tuh, masuk jer la lagi skali. So, aku pon masuk second round. Time nih dah kol 5pm. Org dah tak ramai, jalan pon dah smooth. Xder beratur2. So, aku pon meneruskan mission untuk habiskan sumer resume yg aku ada. Alhamdulillah, sumer resume yg elok2 dah selamat aku dropped.




Bilik interview yg sentiasa kosong. Hahaha!




Aper2 pon, aku balik time dekat kol 7pm. Nak gelap dah. Hala balik tuh siap tersalah naik bas lagi. Hampeh tol. Bas Metro no 57 yg aku naik tuh menghala ke Sentul. Aku nak ker Jalan Ipoh. X pasal2 aku rugi Rm1 and terpaksa jalan kaki sejauh 300m. Kentut tol.






Ok ar. Tu h jer experience aku hujung minggu lepas. Pasnih nak kena wat essay untuk BiotechCorp tuh pulak (kalo rajin). Hopefully x lepas dateline dia lagi. Huhu!

Jap2, ari tuh aku nampak poster pasal 'International Career Carnival' nih. Click image kat bawah nih untuk baca ek. Malas nak menaip.Korg kena antar CV kat email dalam poster tuh kalo berminat nak kejer kat luar negara. K ar. Chio!



6 comments:

PrincessLiJo said...

mak ai! giler ramai org..kalo dpt pgl g interview ni kira mmg power giler lah..huu

Najla said...

btul tu Una.. raminye yg menganggur.. huhu.. Kalau camni, sambung master je la.. hehe~

Dibut said...

Wah,rajinnye ko g..Ni yg aku mls nak g tmpt2 mcm ni..Ramai btol org. Bole pengsan aku..hoho...

Ir A.Aziz said...

@ PrincessLiJo - Tu la. Mmg power. Tp aku pn mcm x yakin jer dapat. Mcm ramai lg org yg terer2. Uhuk2~

Ir A.Aziz said...

@ Najla - Aku tunggu bulan 8. Kalo bulan 8 aku x dapat keje tetap lg, aku sambung master intak Nov kot. Hahaha!

Ir A.Aziz said...

@ Dibut - Rajin? terpaksa la. Aku pon rasa ko boleh pengsan weh. MMg ramai nak mampus. Siap kena beratur lagi kat entrance.