Sunday, November 8, 2009

Perkara Annoying Yang Berlaku Di Jalanraya

  • Sorg pakcik tuh, bawak moto, bersama-sama dgn dua pembonceng lain, anaknya di bahagian depan, isterinya di belakang (hubungan antara mereka adalah sekadar assumption only. Tp tuh bkan main concern kat sini). Hmmm, satu kesalahan di jalan raya. Membahayakan nyawa anak dah isterinya kerana membawa lebih muatan.
  • Sambil2 dia bawak motor tuh, dia merokok dan menghembuskan asap kepada anaknya yg duduk di bahagian depan. What the? Isterinya tidak kisah barangkali, sbb time tuh aku nampak dia tersenyum saja. Aiseh, pakcik2, kesian la kat anak pakcik yg kecik tuh. Pakcik nak isap rokok, tuh pakcik punya pasal, tp jgn la sampai membabitkan anak pakcik sekali.

P/s - Aku rasa mcm nak jdkan "Perkara Annoying" nih as sub-main post aku ar. Mcm best jer. Haha!

4 comments:

teyha! said...

aziz aku rs ko mmg bosan. haha. semua benda ko perhati.

Ir A.Aziz said...

@ teyha - Haha! Aku mmg bosan giler nih. Xtau aper nak wat. Tu la hidup aku skrg. Loser kan?

Tp kalo boleh, byk lg aku nak tulis. Tp tu la, malas. Haha!

teyha! said...

ape kate ko pegi kursus masakan korea? hehe.

kirin hanaffi said...

ehem regarding this, i have no offend to people that smoking, tapi kan sometime theseee people very irrational, as what i bumped into today, a mom and her kid get back from school having lunch at nando's, she was sitting right in front his son and yup give that boy extra taste of smoke,,, not the smoke from the chicken that is for sure, but from the exhaust she made from her mouth! for me that is so not a good mother for a primary school children