Thursday, December 31, 2009

Gara-gara menonton Final Destination...

Kepada sesaper yg penah nek LRT, mesti tau yg kat ujung skali kat dalam train tuh, ada tingkap yg membolehkan korg nengok view dari depan. Kat situ sebenarnyer ialah area utk technician2 LRT untk wat manual driving. Tp tuh bukan benda yg aku nak citer skrg nih.

Yg aku nak citer, ada la sorg dua mak bapak nih, giler berani letak anak dia kat atas panel tuh, konon2 nak dia dapat tgk view yg sgt cantik la. Selama aku kat situ, seram sejuk aku sbb takut2 anak dia tercampak ker, tiba2 train emergency break ker.. Paranoid giler aku kan? Ni sumer gara2 tgk Final Destination la nih. Daripada citer tuh, aku belajar bahawa eksiden leh berlaku bila-bila masa jer. Dalam rumah pon leh eksiden.






Tp Alhamdulillah. Xder aper2 yg berlaku. Budak tuh selamat jer. Famili dia turun 2 station awal dari aku. Tp, lepas tuh, korg tau x aper yg berlaku?

Famili lagi satu masuk LRT plak. Kali nih ada dua org budak kecik. Si Bapak nih, punya la berani, letak anak2 dia kat atas panel tuh. Aiseh! Aku baru jer nak menenangkan fikiran. Yg ni lagi scary punya. Anak2 dia siap berdiri lagi atas panel tuh.



Bahaya2~ Jgn la letak anak2 anda atas panel kat LRT tuh wahai bapak2 sekalin. Bahaya~ Mcm2 boleh berlaku. Hmm, aper2 jer la. Mayber aku yg terlebeh takut kot. Mak bapak dorg x kisah jer.


P/s - Nasib baik dorg x perasan aku curik2 tangkap gambar. Kang dorg ingat aku pedophile ker aper. LOL!

10 comments:

angels of the moon said...

hahaha...ni musti tgkap gamba senyap2~
bgtau bapak tuh...
hahahahha:p

mosyuki borhan said...

ko bukan takut,tp ko xpenah cuba duk kt panel tuh...feel die overwhelming kot..hahha

Ir A.Aziz said...

@ nana - shuh... senyap2. nanti aku kena belasah ngan bapak dorg.

Ir A.Aziz said...

@ syuk - aku penah diri kat situ. mmg best. leh nampak rel bagai. tp aku cuma riso sbb bapak2 tuh letak anak2 dorg atas panel tuh. Kalo tren tuh brek emergency, leh tercampak anak2 dorg. takut woo..

ArsSisters said...

anak2 buah aku pun penah berdri kat situ hahahhaha~ and, aku x pernah ter'imagine' psl ni hohoho. thanx!

HamiWeeRAé said...

haha. xtahan tol bab final destination tuh. mmg gler citer tuh. naik sewel otak aku tgk.
btw, ko nih mmg bole jd paparazi la. haha! lawak! xp

xOxO~fixa~ said...

ko mmg ske paranoid ngan byk benda la aziz...
ske memikir benda bkn2...so skang nih ko nak jadi watak yg mana n FD yang num bape?
hahaha...

Ir A.Aziz said...

@ ars - Aku terimagine bnda2 mcm tuh sbb aku negok cermin tuh hny disupport oleh beberapa batang screw jer. Scary wo...

Ir A.Aziz said...

@ wee - Yg paling scary yg FD 3 kot. Yg 4 x beraper sgt. BTW, aku rasa mcm nak tukar tagline jer. :Ajis Si Paparazi Tak Bertauliah: Boleh? :p

Ir A.Aziz said...

@ fiza - Aku mesti la jd hero nyer sbb aku yg dpt premonition dulu (plus sbb aku hensem). Haha!