Tuesday, December 29, 2009

Hitam Giler!

*************************************************************************************

Sebelum aku start pasal post kali nih, aku just confius, naper post sebelum nih (Telefon Buruk Itu..) xder satu komen pon. Sentap siot. Nampak sgt peminat blog aku nih semakin berkurangan (si perasan ada peminat. ish, berangan jer) disebabkan post2 aku yg mcm hampeh. hmm. Aper2 jer la.

*************************************************************************************

Time aku kejer kat Menara HLA (sebelum berpindah ke Ara Damansara), sempat la jugak aku gi melawat2 Pavilion tuh. Dekat jer ngan Menara HLA tuh. 5 minutes walking distance jer. Melawat la sgt. Aku sempat jenguk2 food court dia la. Agak best gak ar sbb ada mcm2 makanan. Jepun, Korea, Thailand, India.. sumer ada. Sumer ada cop halal. Harap2 betol2 halal la. Tapi a bit pricey. Ala, sekali sekali makan xper.

Aku sempat ar singgah kat Lavender Bakery. Roti2 nih halal. Jgn riso. Sempat la try2 beberapa roti dia yg agak sedap. Satu hari tuh, sedang aku mencari2 roti tuh, aku terjumpa satu jenis roti nih, yg sgt hitam! Tgk pic di bawah:-





Ingatkan hangus. Rupa2nyer dia letak bamboo charcoal powder kasi hitam kot. Ke-curious-an aku membuatkan aku membeli roti tersebut. Sajer nak rasa mcm mana. Hmm, sedap jer! X rasa pahit langsung. Best2 Kagum2.. Korg gi la beli. Try rasa. Dorg pon ada jual roti buku kaler hitam gak.


Ni roti2 yg aku x rekemen: Yam Cream Bread ngan Cheese Milk. X berapa sedap. Tak tau la aku x sihat ker aper ari tuh, tp bila aku makan dua2 roti nih, rasa muak plak.



Yg aku rekemen, korg beli Tuna With Chicken Floss Bread ngan Otak-Otak Bread. Yg roti hitam tuh pon rekemended gak. :p Gi try. Opposite Lavender tuh ada satu kedai roti gak. Nama dia Bread Story. Tp aku x sempat nak rasa roti2 kat situ sbb dah kena pindah ke Ara Damansara. Biler la pulak nak gi Pavilion nih?


P/s - Roti Boy still di hatiku. Xder aper2 roti lagi leh challenge roti nih. Bila nak beli jer, asik2 kena tungguh sbb org dah abes tempah. :(

7 comments:

nurainaakabil said...

demmit ajis..u make me feel hungry in the middle of the nite.. (2.44am)

adoi..aku dah la pantang roti2 nie..fav aku!!! :)))

Ir A. Aziz said...

@ aina 0 Haha! Sok pi la beli kat PAv. Sedap wooo~

mosyuki borhan said...

nk g pavi pn dh abis duit..cmne nk bli?
ko blikan r..

Pert Alpah said...

lol

Ir A. Aziz said...

@ syuk - Beli roti gardenia jer la... :p

@ pert - Lol gak!

teyha! said...

eh aziz! ini salah satu kedai roti kesukaan aku! sedap kan.

Ir A. Aziz said...

@ teyha - Sedap2. Tp tgk jugak la. yg pelik2 tuh kekadang x sedap gak. :p