Saturday, January 2, 2010

Hadiah Tahun Baru La Sangat...

Hadiah Untuk Diri Sendiri




Apekah? Adakah aku telah menghadiahi diri sendiri ngan dua ketul mobile phone baru? Ngak mungkin, ngak mungkin. Aku tidak sekaya itu. Dua2 nih mmg henset aku, tp bukan henset baru. Aku just tukar housing jer. Belah kiri tuh hp Sony Ericsson W890i aku. Casing dia agak mahal gak ar. Bukan agak, mmg mahal pon. RM100 weh (Harga sebenar RM129)! Maybe sebab diperbuat daripada aluminium kot. Org tuh kata dia special order dari China. Aper2 jer la. Janji aku dapat tukar screen hp aku yg dah lama retak nih.

Yang belah kanan tuh hp kesayangan aku. Dah dekat 4 tahun kot guna. Since 2nd year kat uni. Modelnyer, Motorola E398. Aku syg hp nih sbb speaker dia best. Pastuh aku dah modding sumer isi2 dalam dia, kasi tambah theme yg best2, ngan tukar fost bagai. sebelum nih, bateri dia asik cepat kong jer. X jawab call pon, stand by mode leh tahan 2 hari jer. Pastuh bateri habis. So, semalam aku gi la carik bateri baru. Seb bek ada lagi. RM50 (harga jualan RM69.90). Pastuh, kasi tambah casing sket, kaler biru tuh. I like. Harga, RM 25 (harga jualan RM39.90. Mcm tipu jer).

Nampak jer mcm aku dapat harga murah, padahal, tokei kedai tuh lg pandai. Dia saja letak price tag tuh kasi mahal2. Pastuh, kita nih menawar la. Aku rasa aku patut mintak lagi murah la. Dia mcm senang jer nak agree ngan harga yg aku bargain. Hmm, aper2 jer la. Dah bayar pon. Lesap +-RM200 aku semalam.

Hadiah Daripada Org Lain Untuk Aku



Apekah? Adakah surat cinta? Sila click pic di atas utk paparan yg lebey jelas. Jeng Jeng Jeng. Notis saman parking da.. Mak aku yg perasan pagi tadi. Notis nih ada kat wiper aku since Khamis petang. Hampeh tol la. Tak pasal2 kena saman. Notis tuh meng-required-kan aku utk hantar details pemandu yg parking di tempat kejadian tuh (aku la tuh.. ), pastu dia suruh aku mailkan ke alamat bertanda '*'. Aku carik ar kat dalam notis tuh, xder alamat2 aper pon. Polis tuh luper letak weh. Cuba tgk pic kat bawah. Kosong kan? Xder alamat kan kat dalam kotak tuh?




So, persoalannyer sekarang, xder alamat, mcm mana aku nak mail details? Perlukah? Adakah ini hanya warning sahaja? Bukan saman yg betol2 (sbb x nampak harga pon)? Kalo yer aku kena saman parking (kesalahan parking di dalam lingkungan 30kaki dari simpang), saper tau, agak2 berapa aku kena? Sila la tolong jawab.

En Polis, sila lah bagi discount. Sy mana tau xleh parking kat situ. Situ kawasan perumahan kot. Mana ada keter lalu lalang sgt. Kalo parking pon, kebarangkalian tuk berlaku kemalangan kecil atau kesesakan hanya 5-1o%. Please En Polis. Kaw tim la sama saya. Lepas nih saya x wat lg.

Sy org miskin. Anak dua, baru nak stat sekolah. Haha! (BTW, kena bwk Fiza or Epul nih. Dorg pandai bab2 merayu2 kat polis nih.)

7 comments:

Fiza Hanif said...

kenapa mesti kaitkan nama aku...damn!!
btw saman parking nih paling koman rm60 je...aku penah kena kat putrajaya...
cuba ko abaikan...nanti dlm sebulan ko cek la balik guna no plate ko...
tgk ada ke x saman tuh..
huhu

HamiWeeRAé said...

haha! anak da 2?? anak ape? anak tekak? anak-anakan??
xp xp xp

Ir A. Aziz said...

@ fiza - ko kan pernah berurusan ngan abg polis? Kira ko dah expert la bila kena deal ngan dorg. Plus, aku perlukan skill merayu2 ko tuh. :p

Ir A. Aziz said...

@ wee - anak kucing di luar pagar. sok nak kena antar sekolah dah. sekolah belakang umah. :p

Ashraf Ashari said...

abaikan je ajes. aku ade dua surat cinta macam tu. da buang da pun.

Ir A. Aziz said...

@ acap - pastuh kena saman x actually weh?

chindek said...

dah tugas saman tu kat dia...