Thursday, July 22, 2010

Aku dan Caklempong... Sewaktu Dulu

Sedang aku selak-selak fail dalam komputer aku, sekali aku jumpa sesuatu yang agak menarik. Sesuatu yang berkenaan dengan caklempong. Dulu aku pernah memegang jawatan sebagai AJK Peralatan Kelab Caklempong UIA. Disebabkan aku malas membebel kepada ahli-ahli yang kadang-kala kurang paham bahasa, jadi aku buatkan list "DoS and Don'tS" ini:

(Sila klik untuk paparan yang lebih jelas. Jikalau tidak, rugilah anda.)








Bila baca balik, rasa lawak pun ada. Grammar suma entah ke mana. Untuk pengetahuan anda, semua lukisan, termasuklah gambar kanak-kanak cacat bewarna kuning itu dibuat oleh aku sendiri dengan menggunakan aplikasi mudah "Paint". Kreatif juga aku kan? Masuk bakul angkat sendiri.

Tiba-tiba rindu pula nak join Caklempong. Bila la nak join praktis alumni dengan mereka nih? :p



7 comments:

Huda, K. said...

weh. lukisan ko tu menakutkan la. org sume terapung2 mcm hantu. ahahahah

Ir A.Aziz said...

@ huda - mcm hantu ek? haha! aku jdkan Mat Gempak sebagai sumber inspirasi aku sbnarnya. :p

Dilla said...

:O :O :O
KREATIFnya awak ajes. Apsal saya tak tau dulu? Kalau tak saya dah minta tolong buat dos& donts utk EIT ;)
Seriously, I think youshould watermark on your pics. Saya rasa awak boleh uar-uarkan ketereran awak ni ajes. Mungkin ada jalan bisnes di situ ;)

Dilla said...

err.. pembetulan.
.. I think you should put watermark...

Noryana said...

haha..klu nak tau,org suke kartun ni..cayalah aziz..=)

Ir A.Aziz said...

@ mdm dilla - Dulu mmg teringat nak letak watermark kat setiap pic yg saya post kat blog nih, tp leceh la mdm. sy x jumpa lg software yg leh wat dgn cara yg mudah. malas mahu buat satu-persatu. :p

kalo tau dulu, dah lama saya apply jadi officer kat eit unit. dok bwh madam. :p

Ir A.Aziz said...

@ yana - nih yana caklempong ker? yana, nanti kalo pi UIA nak join trening ker, habaq mai la yer. pi sama2. :)