Tuesday, September 23, 2008

Construction @ UIA

Salam! Lama tak post entry. Sorila. Lately ni busy and tension la.

Ni nak citer pasal perkemmbangan baru kat UIA. Ada construction siot! Tu pon nak bangga. Hahaha!

X ar. Bukan aper. Cuma kali ni UIA macam nak tambah satu bangunan baru yg besar kat depan CAC tu (Refer pic di bawah). Actually, construction tu dibuat between Edu Cafe, Riverside and CAC. Tak sangka kawasan yg sempit tu dorng boleh utilize. Bagus2!~ Memanfaatkan tanah yg ada.

Untuk aper construction nih? Dengar citer, they plan to build a student complex. Ala, macam kat central la. Cuma kali ni rasanyer 3 tingkat kot. Plus lebey byk kedai. Complex tu ditaja sepenuhnya oleh Yayasan Azman kot. Saper ntah Yayasan Azman ni, korg search sndiri kat Google ek.

Dah ar. Malas nak citer byk. Tgk jer gambar2 kat bawah nih.


Penebangan pokok2 besar2an. Eco green la sangat. Haha!



Lori2 yg bawak tiang dah mula masuk






Pagar mula didirikan.. Huhu!


P/s - Xbestnyer. Nanti convo xleh nak tangkap2 gambar kat riverside. Hmm..

3 comments:

♥ NANA ♥ said...

oo....tuka tempat pulak derang nak wat Students' Complex tu ye...dulu kate nk wat kat area depan bank muamalat tu...

hmmm....jadik jugak ek. ingatkan kena tggu 10 tahun lagi baru ade X)

aaziz said...

yey! InsyaAllah siap Jun 2009.

CIKSELAMPIT said...

mujur la sempat bergambar sakan kat area ni masa konvo dulu..:)