Wednesday, December 24, 2008

Eh2, jalan jam la kat entrance UIA..

Jem ker jam? Who cares! Hahaha! Aku nak citer bnda lain ni, bukan spelling error.


As you can see dalam gambar yg blur nak mampus di atas (hope u can actually see it), kerete2 beratur panjang kat jalan yg nak menghala ke entrance UIA tu. This picture was taken last night, dalam nak dekat kol 11 malam. BTW, smlm aku ngan member2 (Epul, Zahid, Syuk, Syam) aku gi Jusco. Ada la sket beli aper2 yg patut. Huhu!

Yg aku nak citer kat cni, jam tuh punya la panjang sampai ke trafic light dpn International School tuh. Ntah aper ntah yg Pak Guard tu check. Dah la lama. Tersekat kat ctu jer dalam 15 minutes.

Then, bila sampai turn kitorg nak masuk, tgk la aper yg Pak Guard tu nak check. Pastu, aper yg berlaku actually, Pak Guard tuh bukan check sangat pon. Check sticker jer kot. Sbb time kitorg, dia bg salam jer. X check org kat dalam pon. Huhu!

Tapi, aku kan mulut gatal sket. Aku nak lepas geram sebenarnya. Then, aku cakap kat Pak Guard tuh mcm ni,

"Woi Pak Cik tua, aper kes jam2 nih! Kitorg penat shopping nih! Nak balik mandi, tidur semua!"

Hahaha! Xder la. Tu lawak semata-mata. Aper yg aku cakap adalah seperti berikut,

"Pak Cik tua, xder kejer lain ker? Nak saman2 student jer awal2 sem. tau la duit org baru masuk! Perlu la nak saman2. Cari la kerja lain. Gi tolong tukang kebun tu siram pokok ker.."

Hahaha! tipu lagi. Ok2, serius, ni yg aku cakap,

"Pak Cik, kat belakang tuh dah jam panjang dah.."

Pastu, boleh tak Pak Guard tu reply cam nih,

"Biarkan jer!"

Boleh x?! Duh?! Dah la aku naik kete ngan Diva. Kalo Diva tu meletop mcm mana? Aku tak nak terlibat. Hahaha!

Whatever. Dia menyebabkan jam panjang kat belakang tuh. Boleh repot polis trafic nih. Baru tau nanti.


Ok la. Tu jer cerita pendek aku stakat nih. Malas dah. Chow Chin Chow!!!

1 comment:

♥ NANA ♥ said...

wah, kira abg wak kamu tak tipu akk la mase tu yerk....huhu~ ingatkan jem bese2 jer... mesti best kn pengalaman tu hahaha~