Monday, January 19, 2009

AJL 23 - Yeay! Meet Uncle Hussain Menang!

Hmmm, actually, I wanna post something about Jobstreet Career Fair that I attended last weekend, but, yeah, AJL is more important! Muahahahaha! Mana ade. Career is more important but right now, I am much eager to write about the AJL's winner last night, Meet Uncle Hussain.

(Disclaimer: Sbnrnya, aku xtgk sangat pn AJL mlm td, aku tgk performance yg aku ske dan yg aku kisah jer. Yg lain, I don't even care. Hahaha!)

Msti ramai giler kecewa + Frust nonggeng sbb Faizal Tahir x menang. Hahaha! Sorry to say la. Mlm tu bagi aku, dia biasa2 jer. Comment aku, dia actually x perlu bawak gitar kalo stakat nak show off, tapi x main btol2. Same goes to Aizat. Actually, Aizat mmg dah ngaku awal2 yg dia suka bwak gitar ke stage, walaupon xmain. Bnda tu actually ganggu concentration dorg kalo korg perasan. Aku ngan rumate aku perasan jer. Sbb dorg mcm nak petik gitar, but at the same time nak nyanyi. They need more practice kalo nak jadi mcm Western pny artist kalo nak bwk musical instrument on stage. BTW, Paul Moss pn penah marah Suki time OIAM dulu2 sbb bawak gitar just untuk main2 jer, but not actually main betol2. Stakat gimik jer.

Ok, move to Meet Uncle Hussain. Actually, most of us mmg x sangka + sakit hati bila Meet Uncle Hussain menang kan? Well, too bad. Dorg dah menang dah pon dan aku gembira.


Lagu Untukmu ni mmg best! Aku first time dgr time dia jd opening song utk "KAMI" pn dah terus minat. Time AJL smlm, aku paling suka part bila Lan (Vocalis) tarik satu part tu, mmg tinggi giler sampai Makcik Ziana ngan Jac pon boleh rasa tercabar. In fact, Ally Iskandar ngan Cheryl Samad pn ckp mcm tuh.

One more thing about Meet Uncle Hussain nih, dorg band indie kan and selalunya (bukan sumer) lagu2 dia byk menjerit2, but then, Meet Uncle Hussain nih, aku leh tahan lagi jeritan dorg. Xder mcm sumbang pon. Kalo band Hujan tuh, kadang2 dgr gak bunyi2 sumbang dorg. HAhahaha!

Huh, pas nih aku rasa nak gi konsert/gig dorg plak la. Lastly, kepada saper2 yg frust nonggeng sbb artis dorg tak menang2 tuh, udah2 le. Lagi pon AJL nih actually bukan menilai artis, dorg menilai lagu yg artis tuh perform malam tuh.


To know more about Meet Uncle Hussain, click here


K ar, Till my next post!


P/s - Ada sorg member aku ni ckp, Faizal Tahir th, dulu dok sibuk2 bukak baju, skrg dok sibuk2 tukar2 baju / pakai baju plak atas pentas. Pastu2 bkan dia yg tolong tukarkan. Ada stylist lg tu. Kalo kena banned pon, stylist dia la yg kena. Hahahaha! Jalan selamat...




6 comments:

Chazzie Minho said...

errr...rasanya faizal tahir main jek gitar tu sbb terdegar dia salah main chord..tapi mmg agak poil sbb he needs to see the chords and everything. kl dia men tak yah tgk gitar maybe lagi bagus

and that changing cloth part..i guess ada simbolik disitu which people might realize and some might not realize it..

MUH deserves the title. it's not about the band, tapi lagu. and to get indie music being chosen is pretty hard, but maybe sbb arrangement music diorang neat and part jerit2 tu langsung tak menggangu the whole song.. congrats MUH

Chazzie Minho said...

*spoil

aaziz said...

Mmg dia main, but not all the time. More to gimmick i guess. Ada lagi satu guitarist kat blakang tuh. Pg donlod video tuh and then dgr lagi skali. Percayalah... Hahaha!

Yeay! MUH mmg best!

farihan azizan said...

aku lah antara yg frust nonggeng faizal tahir kalah..muahahahahaa!uat penat aku uat banner utk faizal ms ajl..serius!most of us were expecting dat nite will b his nite..dia pon confident kot..sbb dh dpt vokal n best performance..but damn! aku kecewa..hehe..but MUH performance was amazing! siot ah..aku dh rasa dia pencabar faizal..rezeki diorg..takkan faizal nk bolot sume.they deserve it!

Ika @ Ricca said...

I love meet uncle hussein.. ahakszz!!!

intelligence said...

hub003
fox223
for741
see333
ber456