Sunday, June 14, 2009

Dibebel~

Ades... aku baru pas kena attack ngan pakcik aku. Dia baru tau yg aku ni bdak jpa. Pastu dia suruh aku lapor diri cepat2.

Penat gak ar mendengar. Dekat sejam. Dia kata bab saman la, bab keje ngan gov bagus la. Ada betolnyer. Aku pon xleh nak tunggu JPA panggil aku jer. Kene la ada inisiatif gi jumpa dorg, bg tau aku nih dah abes. Aku mmg dah dowwnload form dia, tp pakcik aku suruh jumpa kat Putrajaya terus. Ada bran? Hahaha!

Tp aku terpikir gak, kalo aku asik dapat interview ngan private coompany, pastu kna tny soklan maut, "Are you a JPA scholar student?", hmm, mampus keras nak jawab. Pastu, kalo jawab, "Yes", dorg wat muka taknak ambik kejer, bek tak yah. Aku baru bercadang nak tipu, tp pakcik aku dok cakap pasal saman sampai Rm 400 000, terus tak berani.

K ar, aku rasa nak ke JPA Putrajaya minggu nih. Hari Rabu or Khamis. Saper nak ikut? Jom2!

12 comments:

PrincessLiJo said...

weyh, kalo x salah aku, hariz dulu, lps dia habis dia terus g jpa..maksud aku dia x tunggu lama laa..

hariz, if awak baca ni, betulkan?

Ir A.Aziz said...

@ PrincessLiJo - Yer ker? Yg dia kerja ngan mardi skrg nih kira bawah jpa ar?

eMiRaTeZ said...

pegi la woi. member aku siap dh jadi PTD..

raudah sakinah said...

nak ikut..hehehe...leh tumpang blk umah....(",)dekat je tue...10km je

Husaini said...

Bukan Hariz kerja dengan InnoBio ke?ke aku yang terlambat tau dia dah ke MARDI?hahaha

abbaz said...

aziz..nnti gtau ape yg ko dpt..aku dh hntr borng dah..
tp senyap jeh..
huhu
katne nk download borang tu ag?
meh aku k hntr 10 keping tros..
huh!

PrincessLiJo said...

@Aziz : tanya hariz sendiri..aku nak cerita x lepas cop sirim..

@Husaini : hariz x penah keja walau sehari pon kat innobio..dah 6bln dah dia kat mardi..sebelum tu ada la 3 bln-3 bln kat tmpt lain2..dah cukup setahun..hehe

Ir A.Aziz said...

@ raudah sakinah - Hahaha! Skrg tak tau nak pg ker x sbb xder kete. Hmm, pos jer la.

Ir A.Aziz said...

@ emiratez - Ala, aku ptd pon x apply kat spa. Kalo nak tukar kena tunggu setahun lg. Nyesal la pulak. Hahaha!

Ir A.Aziz said...

@ Husaini ngan Husna - Aku tak tau la Hariz penah kejer ngan Inno Bio ke x, tp ari tuh aku kol dia, dia ckp dia penah kena interview ngan Inno Bio.

Ir A.Aziz said...

@ abbaz - Ala, downlod kat website dia jer. member aku ckp, kalo ko dah antar, dia akan bg surat yg cakap dia dah terima borg ko. Ko dapat x surat tuh?

PrincessLiJo said...

laa..statement aku tu dah menyatakan Hariz x penah keja dgn innobio..mmg dia g interview inno, dah cari umah siap pun..tp setelah pertimbangan sewajarnya dia tolak.. ada la sbb dia x g tu..fikir masa depan..huhu