Monday, June 15, 2009

Tercabar kah?

Wah2, aku baru balik dari blog Dibut.

Dari blog dia tuh ada sorg budak kecik nama Aqilah, sepupu Dibut kot. Pastu aku bloghopping ke blog2 kawan2 si Aqilah tuh. Tercabar weh! Budak2 kecik bawah umor ni sumer dah terer memblog dah. Hahaha! Jgn marah dek. Gurau2 jer. Tapi respect ar. Aku dulu time sekolah menengah, internet pon x reti.

Ada satu blog nih, nama Balqis, dia punya post, leh dapat sampai 100 comments tuh? Giler ar.


Wah2! Hebat2! Pastu terjumpa satu blog nih (click sini), yg sama template ngan Husna. Hahahahaha! Korg leh bloghopping dari blog Aqilah or Balqis tuh kalo nak tgk lebih byk lg blog budak2 nih.


Pasnih aku kena lebih advance daripada budak2 nih. Kena blaja wat coding+template sendiri mcm Fairuz, Kak Nana ngan Azuwa supaya tak terasa tercabar. Hahahaha!

P/s - Tp adik2 sekalian, gliter2 is soooo last season. Xyah letak la kat blog. Plus, sumer mp3 playe ker aper, buang jer la. Tersangkut-sangkut. Hehehehe!

18 comments:

HamiWeeRAé said...

wahh~! sgt trcabar! da tuka header nmpk.. iskk.. adoi.. trcabar! weh, mane nk blaja cara2 wat template sndiri eh? haa, satu ag, cane ko wat yg kuar windows ckp 'welcome 2my blog, jgn lupe bg komen, bla bla' 2??

Ir A.Aziz said...

@ HamiWeerae - Cantik x header aku? Hahahaha! Nak blaja? google jer la. Xder la sampai wat coding sendiri, cumer tukar2 layout jer. Member aku yg aku dah linkkan dalam post nih, sumer wat template sndiri. Dorg dah ar bukan dak engin. Malu2.

Pop-up window tuh? Aku ambik kat blog budak kecik bernama Balqis tuh, http://nurulbalqis.blogspot.com/.

PrincessLiJo said...

hahaha~ kecik punya hal pon nak t'cabar~..

xiao chun said...

perggghhh!!!!! suke giler blog adik balqis tuh... cumey! and content dier p0n best! baguih la adik2 zaman skunk nih...

Ir A.Aziz said...

@ PrincessLijo - ko kna tgk list followers dorg sna. Byk yg lebey 100 org. giler aper budak2 nih.

Ir A.Aziz said...

@ xiao chun - Kak Atun, try blog hopping dari satu blog ker blog yg len, dari blog si balqis or aqilah tuh. nanti Kak Atun leh jumpa blog budak yg 8 tahun pon ada.

HamiWeeRAé said...

haha!! btw, ak br prasan.. slh satu gmbr yg ko gune kt header ko tuh ak yg tukang cameraman nyew tao! eheh.. kredit kredit! kikikikiiii xp

A I N :) said...

wee~haha tercabar?budak kecik zaman sekarang dah pandai berblogging la :D sib baik abg neh tak promote blog saya wakakakaka :P

Nur Adibah said...

Aziz, Qilah tu cousin aku. Die mmg rajin berblog. Biasele bdk2 dok bando. Aku tak sempat lg buka Balqis py. Nnt r aku tgk. Cousin aku yg umo 5 tahun pun da ade blog..Tapi, akak die yg tuliskan. Hehe..

Ir A.Aziz said...

@ HamiWeeRaE - Mmg gambar yg ko tangkap. Hehe. Saper suruh tangkap. Hahaha!

Ir A.Aziz said...

@ Ain - Tercabar sket la. Tp blog abg lg kool. Hahaha!

Ir A.Aziz said...

@ Dibut - Tak rasa tercabar ker? gi buat blog ko cantik2. Hahahaha!

nurulbalqis said...

Ehh ehh! Blog Balqis laa :)
Thanx abg, biasa-biasa jee laa blog Balqis..
Lagi pun yang comment beratus-ratus tu untuk satu entri tu jee..
Yang lain semuaa belas-belas..
Pape pun, blog abg lagi kool! Tu memang tak dapat dinafikan =D

Ir A.Aziz said...

@ nurulbalqis - Blog kamu hebat la. Sgt2 bagus utk bdak sek menengah. Even abg pon blaja dr tuto yg kamu buat tuh. Tq2! Anyway, keep blogging yer. Jgn lupa jd follower.

♥ 나나 ♥ said...

err...perluke name akk ade kt situ ngee....malu r (>.<)

hmm...tu edit gambo tu...tangan menggigil ke? leh akk tau kamu pakai tools yg ne? leh akk bg tips nk wat ngn cara yg senang sikit ^^

Ir A.Aziz said...

@ nana - Kak Nana, sy guna crop, copy paste jer. Pastu guna yg glow in glow out tu kot. Mcm mana nak wat cr yg senang ek? Naper tgn menggigil plak?

Ika said...

waah.. memang betul sey.. saya dah gi tengok blog adik balqis tuh... memnag hebat arr budak2 sekarang nih..

btw, saya rasa blogging nih pun dah merebak kat budak sekolah sebab adik2 saya yang masih sekolah rendah dan menengah tuh pun dah start buat blog.. Tapi saya malas nak ajar.. Biar dorang cari sendiri.. nanti dorang overr plak.. hahaha..

Nur Adibah said...

Aziz, aku bese2 je. Hehe..