Tuesday, June 9, 2009

Mari Membuang Itu 'Word Verification'

Kawan2 bloggers sekalian, ni ada satu tips nak kasi tau sama anda sumer. Silalah buang 'Word Verification' (as in the pic below) kat ruang comment anda. Senang sket nak komen. X payah taip2 'Word Verification' yg annoying itu.



Caranyer senang jer. Pegi kat Settings>Comments, then cari option seperti di bawah nih.



Tukar option 'YES' kepada 'NO'. Siap!

Ada sket keburukan kalo wat benda nih. Antaranyer, org boleh spam comment box anda, tp ni jarang terjadi. Kalo org spam, korg activate balik 'Word Verification' tuh. Senang kan?

K ar. Selamat Mencuba! Hahaha!

P/s - Tak paksa korg pon. Heheh!~

5 comments:

Emiratez said...

Hahah.. betul2. Annoying bende tu. Lagi satu aku suke gune function Name/URL instead of kene login kat Google Account. Malas nk taip panjang2 and log out balik..

Ir A.Aziz said...

@ Emiratez - Oh, aku pon dah tuka gak. Leceh nak regis guna email. Betol2! PAstu aku mesti click 'remember me', so takyah logout/login balik.

Anonymous said...

oit..sakit mata baca blog ko..kaler kasi kurang sket contrast..lama2 baca bleh kena katarak ni...

myadlan said...

bibii... haha
adakah ko refresh byk kali smp dapat itu word bibii.. hehe

Ir A.Aziz said...

@ myadlan - Hahaha! Kebetulan jer.