Thursday, November 5, 2009

Perkara Annoying Yg Berlaku Hari Nih

  1. On the way aku balik dari Setapak, menuju ke KL, ada satu lori nih block jalan, yg mana dua lane jalan menjadi satu lane, menyebabkan kesasakan berlaku sehingga 500 meter (aku nak tulis sampai 1 km, tp mcm exaggerate la plak. haha!). Hampeh sungguh pemandu lori tersebut. Nasihat aku, len kali, try la cari parking kat tmpat len. Ingat jalan tuh ko pnya ker?
  2. Ada sorg mamat tuh sesuka hati dia jer buang plastic bag merata-rata. Aku pantang betol. Aku nak jer rekemen kat govt Malaysia utk kuatkuasa akta buang sampah merata-rata nih. Mcm Singapore. Baru bersih sket Malaysia nih. Kalo x, wat malu jer ngan sampah sarap merata-rata.
Ok, sekian saja utk Perkara Annoying Yang Berlaku Pada Hari Ini.

5 comments:

Nur Adibah said...

Aziz, Kuching sgt bersih. U should go there. More cleaner than KL. Serius tak tipu!

Ir A.Aziz said...

@ Dibut - Ala, KL pon bersih gak sbnrnyer. Cuma kat area2 chowkit, Kota Raya jer koto sbb kat situ ramai you-know-who.

syfulicious said...

memang u-know-who sangat..soryylah kitorang xtau sangat tahap kebersihan tempat2 yang ko cakap tuh..x bese g tempat2 cam2..laenlah ko..memang arif selok belok kawasan tu kan..almaklumlah..ibu segala ibu..hahahahahhaha...

Ir A.Aziz said...

@ syful - Aper maksud anda (gaya mcm dlm video kwn2 yg ko tgk kat bilik aku tuh)? Eh, aku arif gak selok2 kawasan KL yg glam2. Bukit Bintang, Hartamas dan yg terbaru, Bangsar. Tp kat Brickfield aku x berani nak explore. Tuh kan kawasan jajahan ko. Hahahaha!

HamiWeeRAé @ Wee said...

hahahahahaaa! sekadar memerhati & tumpang gelak bersama2. sekian~