Tuesday, January 26, 2010

Mari Ke Kedai Coklat DALURE~



Kedai Dalure (pronounce di-li-ur) nih ialah kedai coklat kepunyaan Cik Huda, salah sorg coursemate aku time kat UIA dulu. Nih mmg kedai dia sendiri tau. Kedai nih jual pelbagai jenis coklat, dari coklat biasa2 yg berharga RM0.10 sehingga la ke coklat jenis pralines or truffle yg agak mahal tetapi berbaloi dan murah jika dibandingkan dgn kedai2 coklat kat KLCC or MidValley dan sewaktu dgnnye. Yg paling penting, coklat tuh confirm 100% HALAL.

Aku personally dah try byk jenis gak ar coklat yg Huda wat ngan mak dia nih. Blueberry truffle, Neopolitan Choc Layers, Marshmellow stick dan byk lg ar. Mmg sedap. Nak tau lebih lanjut, korg leh visit blog dia kat sini. Btw, korg jugak boleh dapatkan pelbagai jenis coklat dan confectionary yg diimport dari negara timur tgh seperti Syria, Iran dan byk lg. Korg jugak leh dapatkan bahan2 mentah seperti cooking coklat, gelatine dan cream cheese yg halal dan byk lg.

Kalo korg tak tau kat mana kedai dia, nah, sila rujuk peta di bawah. Kalo first timer, mmg sesat ar. Aku ari tuh yakin giler ckp kat Huda yg kitorg mmg akan sampai. Last2, sesat dan hampir dikejar polis, ada lah (sbb wat pusingan-U kat tempat yg x sepatutnya)... :p Jgn riso, korg leh roger Huda. Dapatkan no dia kat blog Dalure td and then, roger Huda and ayah Huda akan tolong guide korg dari Alamanda.



(Click map to enlarge)

Okeh, sekian saja rview tak berbayar saya kali nih. Sekali lagi, bg saper2 yg x pegi lagi tuh, silalah yer. Aku pon maybe nak pg lagi sbb nak beli Marshmellow Stick sbb mak aku kata dia suka.

Okeh, visit Dalure's blog at http://dalure.blogspot.com/

8 comments:

HamiWeeRAé said...

gler hebat ade kedai sndiri.
aku pon rasenyer mcm nk jd usahawan je jgk. ummmmm~

Ir A. Aziz said...

bangga kan? pi la wat part time kat kedai huda. :p

ain syakirin hanaffi said...

Rasa² en Aziz la kan...
saya kenal x huda nih?
boleh x dapat diskaun untuk door gift perkahwinan...?

**jgn lupa mintak komisen tau anda tukang promote...**

contohnya "sebut kata kunci IR.AZIZ" dpt 50% diskaun... gitu...

The Spiral Eyes said...

saya suka kek coklat.i am proud of your friend.send my salam to her

Eidariesky said...

mari-mari...

edi-son said...

wah. have to try this one :)

Dunia Kartun said...

hae,, I'm Andy. you can look some article in my blog. maybe you need a information. click here http://articles-andy.blogspot.com

奇濛子情趣用品 said...

情趣商品,情趣精品,情趣用品,威而柔,吊帶襪,情人趣味,情趣,情色,色情,自慰套,情色遊戲,

SM,情人趣味用品,愛情,情人趣味用品液,一夜情,潤滑液,情色自拍,性愛,飛機杯,同志,

色遊戲,按摩棒,色情網站,性交,性行為,愛愛,跳蛋,性感睡衣,充氣娃娃,角色扮演,

做愛,作愛,網愛,視訊,性愛,G點,正妹,走光,自拍,露點,熟女,

夜店,汽車旅館,情人趣味用品轉,情人趣味用品娃,情人趣味用品轉珠,外遇,趣味用品,sex,無碼,GAY,

情人趣味用品珠