Wednesday, March 12, 2008

12th General Election

Hmm... kali nie aku nak citer sket pasal election 8hb lepas.. Rasa2nya sumer org dah tau pasl result election kali ni yg sangat2 mengejutkan. huhu! Ikuti citer aku pada 8hb tu:


Ni gambar2 kat dpn international Islamic School tu. time tu meriah weh. Ramai giler org kumpul. Aku kagum gak ar. huhu! setelah duduk dalm kepompong dkt sebulan dalam UIA tu, hari ni br aku nampak yg meriahnya pilihan raya kat gombak tu. BTW, gombak dimenangi oleh BA. Parlimen = PKR, DUN = PAS.


Ni plak gambar tmpat aku mengundi. kat SJKC Lai Chee. Sunyi jer time ni (pukul 4.00 pm). Mybe sbb ramai dah org kuar mengundi pagi2 kot..






Aku kena buang undi kat saluran 4.




Beratur kejap.. Time ni ada sket berdebar2. tak tau naper.




Imgatkan nak tangkap gambar peti undi, tapi kena simpan henset daa... Mengamuk plak org kat dalm tu nanti... BTW, kali ni, Malaysia gunakan peti undi yg transparent. Bgus2!




Ni tmpat mula2 skali check ko pny status mengundi ngan ambik no giliran.


Ni banner Wakil PKR, ada org gantung kat tiang lampu kat rumah aku. Nama dia Tian Chua (as u can see..). Mak aku cakap, dia ni wartawan yg kna belasah bagai2, masuk ISA ke aper, time kes Anuar dulu tu. Ntah ler, aku pn tak ingat. Yg aku ingat memg ada wartawan kena belasah pn dulu. So betol la ni kot. Huhu...





Banner kat Bustop : "8 tahun tidur, mengaku konon cinta Batu? Tolak Lim Si Pin. pilihlah Tian Chua", kata banner itu. BTW, aku dok kat kawasan parlimen Batu. Sblum ni memg BN yg pegang. Tp Lim Si Pin ni org baru, anak kepada Wakil yg sblum ni. Kroni la tu... Huhu... (adakah dia adik beradik dgn Ayah Pin? Nobody knows...)










BTW, time aku vote kat SJKC Lai Chee tu, aku teringat yg sek tu dekat dah ngan rumah Samy Vellu. So, aku snap la beberapa gambar. berikut adalah hasilnya:







Lawa + besar gak umah dia. Bentuk piring. time kecik2 dulu, aku ngan adik2 aku slalu men basikal, lalu dpn umah dia. Wat Reformasi! Xder la... Sajer tgk2 umah dia, sbb ada tmn burung kat dalam tu. Biasala, india kan ske burung merak..




Takut gak ar time snap2 gambar umah dia ni. Nanti ada org ingat ada cubaan merompak plak. Huhu!





Ok ar. Malas ar nak menaip dah. Harap korg terhibur ngan karangan bergambar aku nih. haha!


P/s - What happen to Samy Vellu? Huhu!


1 comment:

MASJURNAL said...

aku memang dapat rasa yang ko ader chemistry la dengan pak sammy vellu ni..coz ko sangat concern about him.. hmmm...