Sunday, July 20, 2008

Spec mata baru.. Huhu!


.
.
.
Hmm, Rabu lepas aku gi bli spec baru.. Sajer jer menggatal. X ar, sbb spec aku yg sblum ni dah crack sket, seperti yg dalam gambar tuh... Spec ni aku beli tahun lepas. Xsampai seminggun guna dah terjatuh, pastu cermin dia pecah sket kat belah atas. Then, dah lama2 sket, ada jatuh lagi sekali, crack belah bawah pulak.. huhu! Aku memg seorg yg clumsy.


Disebabkan spec aku tu dah xbest, so, aku ngan bangganye gi beli spec baru (seperti dalam gambar di bawah). Ala, beli yg murah jer, dlm rm100. So, spec baru ni aku harap xder yg pecah2 ker aper. Pastu, spec ni aku kena pakai sekerap yg mungkin utk mengelakkan power meningkat (xnak jd mcm Cyclops dlm Xmen). Actually, masa gi wat spec ni, dia check power gak. Power aku naik sket.. Tapi still rendah lagi. Xtruk mcm org len ar.


Actually, jika dicampurkan bilangan spec yg aku ada, jumlahnyer ialah empat (aper punya ayat da...). Berikut adalah nasib2 yg diterima oleh spec2 aku:-

Spec #1 -
Pecah sana sini dah. Lens dah xleh nak sambung ngan frame baru pn. Plus, dia punya frame dah terhakis. Spec ni spec paling mahal yg aku penah de. Dalam rm 200 lebey gak ar. Ala, spec first kot..

Spec#2
-
Ala, tersimpan baik dalm bekas dia. Reason xnak pakai sebeb nampak cam skema giler. Lagipon, dia punya lens lebar sgt. Tapi frame dia lawa. Aku still akan guna spec ni, maybe kat umah ker, time drive ker...

Spec#3
-
Seperti dalam gambar yg first di atas. Crack sket, tapi boleh digunakan lagi. Simpan dan akan digunakan jika perlu.

Spec#4 -
Tgh pakai skrg. Harap2 elok jer, insyaAllah.


Ok ar, stakat tu jer skrg. Pengajarannyer di sini, jaga la spec anda bek2. Beli spec utk dipakai, bukan utk disimpan. Hahaha!


Roger n out!

1 comment:

Anonymous said...

Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
[url=http://www.gooey-duck.com/]gooey duck[/url]