Tuesday, January 6, 2009

Picnic @ Ulu Yam With Classmates

Hush2, ambik nafas jap. Penat aku mengupload sumer gambar2 nih. Hampeh sungguh. Seperti biasa, aku akan wat karangan pendek bergambar. Tajuk karangan kali ni ialah, "Picnic budak2 Biotech Yg Penuh Drama". Hahaha! Yeye jer ada drama. Harap korg terhibur.

(as always, u can click the picture to enhuge)

*****

Ni time awal2 pagi. Bdak2 pompuan dah lama menunggu kedatangan kereta yg tak kunjung2 tiba. Hahaha! Org terawal ialah Kak Mimi, iaitu pada jam 7.30pagi lagi. Giler awal! Org terlambat ialah, ehem2. Hampeh ko bgun lambat. Haha! Jgn marah!



*******

Kelihatan, Program Manager, Abby, sedang berlari2 anak. Hahaha! Hmm, kereta2 pon dah ready nak bertolak dah. Jumlah sumer keta ialah 7 buah. Driver2nya ialah, aku, Rahim, Fixa, Epul, Umi, Lina and Atikah.




*******

Di pertengahan jalan. Ces, sempat bergambar lagi dak2 pompuan nih. Aku dgn bangganya memandu Perodua Kembara.




*******

Tiba2... Plot drama yg pertama bermula. Keta Epul (Kancil warna hijau tu) kehangatan. Temperature dia high. So, kitorg terpaksa berhenti tepi jalan jap. Tgk aper2 yg patut.



*******

Si Adelina nih, sempat lagi tangkap gambar2 permandangan kat ctu.



*******

Sambung balik drama tepi jalan nih.. Hehe. Alhamdulillah ada Rahim, pakar baiki2 kete. Haha! Sori la, aku xreti sgt bab2 servis kete nih. Umi pon lagi hebat dari aku. Malu seyh! Kalo setakat tukar miyak hitam, tambah coolant, boleh la. Hahaha! But, aku mmg nak ambik "Automotive Skill" dulu, tapi section yg aku nak dah penuh. Sedey2. Nanti lpas grad nak beli buku "Car for Dummies" la. Hoho!

Rupa2nya, kete Epul tuh bocor yg bwh tmpat coolant dia tuh. Alhamdulillah dah ok kot.





******


Bagus gak berlaku insiden kete rosak tuh. At least kitorg blajar something. Aku pon baru tau kat blakang Kembara yg aku bawak tu ada Tool Box. Hoho! Yg tak puas hatinyer. Kitorg tunggu dkt stgh jam kat tepi tu, padahal, parking utk picnic site tu dalam 200m jer dari tmpat insiden tu. Hahaha! Lawak tol. Kalo tau, berhenti kat parking jer.




******

Dah sampai kat picnic site. Hujan weh. Terpaksa berpayung. (Kalo korg perasan, kat gambar tu mcm tak hujan jer, tapi actually mmg hujan la). Khemah tu dipasang utk simpan beg2 daripada basah, tapi last2 sumer basah gak.Dah nasib..



******

Kak Mimi tgh bergambar ngan ulat gonggok yg sgt besar hendaknya.



******



Sambung balik... Kelihatan sumer still lagi berpayung sbb xder tanda2 yg menunjukkan yg hujan akan berhenti.




******

Bdak2 pompuan yg xsabar2 nak mandi. Giler smgt. Sejuk giler air tuh. Mcm mana dorg bertahan ntah. Hidayu merupakan org pertama yg terjun ke dalam sungai tuh. Tahniah2!! Hahaha!




******

Sesi berbeku. Panggang2 sosej ngan ayam. Dibintangi oleh Rahim, Fuad, Umi, Kak Mimi, Abby, Kak Ju, Azyan ngan saper2 la lagi. Sori la xsebut nama yer. X ingat. Hahaha!




******

Model2 untuk antivirus Avira (Payung, duh?!).



******

Gambar2 tmpat mandi sblum hujan lebat. Kelihatan, air still jernih kan?



******

Sambung balik mandi2 sambil bergambar. Dah2, aku tak larat nak menaip dah. Korg tgk je la gambar yer.













******

Gambar aku yg bergaya! Hahaha! Cpt2 save wat wallpaper! Hahaha!




Drama yg kedua. Hujan sgt la lebat. Tgk gambar2 kat bawah ni. Air dah jadi kaler2 teh tarik dah. Keadaan ni menyebabkan kitorg terpaksa bungkus, balik, walaupon jam still menunjukkan pukul 11.20am.



******

Last2, kitorg gi rumah Atikah jer, kat Pinggiran Batu Caves. Thanks Atikah sbb sponsor tempat tinggal. Hahaha! Nampak tak, kitorg berbeku kat blakang umah dia jer (actually, tepi rumah). Then, kiotrg tgk2 tv (bukan tgk tv, tp tgk ape yg tv tu tayang) kat umah dia. Pastu ada sesi tukar2 hadiah. Pastu balik. Aku dah penat nak menaip nih. Hahaha!



******

Lastly, tangkap gambar ramai2. Kat bawah tu gambar2 classmates yg naik satu kete ngan aku (Izzah, Dayah, Bi, Kak Mimi).






Hmm, aku dah penat upload gambr ni, tinggalkan la komen sket yer. Really appreciate it. Hahahaha!

P/s - Thanks to Fini and Wi for all the pictures.

15 comments:

Szakif said...

aziz, aku tabik usaha ko upload gambar2 tu. SANGAT BANYAK OK!

you must've had fun there right? hehe.. bagus2.. kang dah grad susah nak kuar2 camni dah :D

aaziz said...

@ Szakif - Agak penat gak la mengupload tuh. Sampai nak marah org pn ada. Hahaha! Mmg kitorg had fun time tuh. Tak sangka plak sampai +-30 org nak pegi. Thanks to the organizers, Abby, Zahid, Epul, Umi and Fixa. =)

Anonymous said...

thanx a lot bt susah2 upload gambar kitaorng nie ha..ko nie mmg bagus la..sumer nak letak..mcm tak miss ape2 je..nie yg nak bt program manager up gaji ko nie..hehe
neway..mmg tragedi tak dpt dilupakan la..memori bdk biotech batch 043...n 051....lepas nie kita p mandi je ye..ari tue tak sempat nak mandi..sempat dok atas batu je..hehe..pas nie ko plak program manager la ye..abby resign..

ArsSisters said...

Teruja bace posting ni, hoho...mantap la berjaya upload pictures yg giler byk ni, hehe. Sweet memory of bdk biotech...buat lg prgrm camni byk2 in the future k

Anonymous said...

salam...tahniah bro sbb bjaya gak ko upload sume photo2 ni dgn pnh kesabaran.....x sia2 diowg amek gmbr bebyk....nway picnic hr 2 mmg best wpun dalam ujan lebat....tp aqu rasa cam nak gi lg skali r....hari 2 nak cecah air pn x sempat..uwawawawa....

aaziz said...

@ Anonymous 1 - Haha! Up gaji aku ye. Jamgan x up

Tragedi xleh dilupakan? Hahahaha! Tapi yg best kita dapat kumpul ramai2 time tu. =)

Xnar ar jadi program manager. NAnti aku emo. HEmo2!

aaziz said...

@ ArsSisters - Teruja? Thanks! Nanti2 kita wat program yg indoor plak ek. Xder la prob ngan weather nanti.

aaziz said...

@ Anonymous 2 - Lor, ko xsempat mandi ker ari tu? Sianyer. Xbestsgt pon... Sbb air sejuk giler.

Xper2, nanti ko organiza la pulak trip ke Ulu Yan lagi skali pas grad ek. Hoho!

myadlan said...

gila banyak gambar ko tu. mujur ko letak kecik2. kalo tak mesti letih nak scroll hahaha..

tapi kesian la plak. da plan baik tapi mcm2 dugaan..sabo je la..

Nasir ab Rahaman said...

waaaaaahhhhhh best tuh gi ramai2.

sori tak dapt join, ada class daaaaa. on d way gi kelas tayar pancit.bahaya betol.tgh laju.selamat dapat control.dahla dalam hujan, kat highway keseremban plak tu.letih menolak motor.huhuhuuhu

tahniah untuk sumerrrr.

aaziz said...

@ myadlan - Aah, sabo jer time tu. Nak wat mcm mana kan? Tapi kitorg have fun gak at last.

aaziz said...

@ Nasir ab Rahaman - Hmm, xper nasir. len kali kita kuar sama2.

Ish, ko ni. Brp kali eksiden da? Baca doa ke tak ni? Subhanallazi sakhorlana...

BTW, buang la moto tu. Gi beli moto baru!

finie said...

hoho...rajin gler r ko g upload sume gambo..nway, thanks byk2 sbb ko dah selamatkan selipar ak..hehe...really have fun that day...nanti korang uat la lg ek..

weewee said...

slm.. weh ajis, ko sala eja lorhh name ak.. suke2 ko jew ekk.. name ak wee lar, bukan bi! sengal jew.. huuuuu.. nway, ak agak bangge r sbb name ak ade trpampang kt blog ko sbg antare pmbekal gambo2 tus.. (^^p)v

adelinaibrahim said...

wooooo...aku nak kene letak gak gmbr2 in rain-picnic kte tu kat blog aku dowh..besh giler ko nyer nie..byk gle gmbr aku takde gmbr byk2 cenggini ar..nak2! blog ko mmg mantap ar!ko jgn jeles2 ngn blog org len g dah!chaiyok aziz chaiyok!